2 Globetrotters

Reser med barn

Badlands National Park

8 juli 2017
Magnus

I South Dakota ligger Badlands National Park, en av USA’s många och ofta spektakulära nationalparker. Den här utgör inget undantag med ett landskap som ibland känns som taget från en annan planet.

Det största besöksmålet i South Dakota är Mount Rushmore och Black Hills. Är man där är det helt klart värt att ta en dagsutflykt hit. Vi bilade från Rapid City och istället för att välja den snabba motorvägen I-90 som går rakt genom hela delstaten åkte vi highway 44 mot den lilla staden Scenic. Scenic är en i det närmaste övergiven spökstad som i sig är värd ett kortare stopp. Dessutom får man en del ganska fina vyer över hur landskapet förändrar sig när man närmar sig nationalparken den här vägen.

Cirka en timme med bil från Rapid City, via Scenic, till Badlands National Park. Sen är det minst en timme till för att bila igenom hela nationalparken, lägg där till alla stopp du vill göra på vägen. Det finns många platser att stanna på som bjuder på spektakulära vyer. 20 dollar kostar det att åka in i parken.

Några saker att tänka på, speciellt om man reser hit med barn.

Om du vet någon annan som skulle ha glädje av den här artikeln så får du gärna dela den. Klicka på Facebook, Twitter eller Pinterest här bredvid!

Läs även


Kommentarer

Christine – 29° (www.29grader.se)
31 juli 2017 20:25

Wow, vilket landskap! 🙂