2 Globetrotters

Reser med barn

Kaffestugan i Böda och en härlig dag på Öland

2 augusti 2017
Linda

Den här sommaren har varit så bra! Så trots att de 7 semesterveckorna börjar lida mot sitt slut så känns det faktiskt helt okej. Dessutom har vi en del reseplaner för hösten och våren att se fram emot. Vi har också en hel del inlägg kvar att skriva om vår road trip i USA i sommar, Öland och Stockholm så det dyker upp här på bloggen inom kort.

Idag kom vi upp mycket tidigare än vanligt och fick en lång och skön dag på Öland. Vi åt lunch i Böda. Där finns Kaffestugan som kan ha Ölands godaste pizzor, i alla fall av de vi har testat. Jag önskar att det fanns sådana pizzor i vår stad!

På Kaffestugan bakas pizzor bara under sommaren och det finns inte så många olika sorter att välja mellan, men det gör inget när alla är så goda. Pizzorna är väldigt populära så det brukar vara ganska lång väntetid, men idag hade vi tur och kom precis vid 12 när de börjar baka pizzor och behövde inte vänta länge alls. Pizzorna bakas i stenugn och bagaren lägger på flera av ingredienserna efter gräddningen. Idag delade vi på två pizzor, den ena var en med vit parmesansås, färsk potatis, chevre, cheddar, mozzarella, färsk rosmarin och honung. Den andra hade tomatsås, soltorkade tomater, ost, rödlök, ruccola, avokado och citronolja. Mums! Jag längtar redan till nästa sommar!

Kaffestugan ligger längs vägen och ser inte så mycket ut för världen men låt er inte luras, där inne väntar fantastiska saker! Kaffestugan gör egen glass, rostar sitt eget kaffe och bakar surdegsbröd och bullar utöver de smaskiga pizzorna. Ett ställe som ni alltså inte bör missa när ni besöker norra Öland nästa gång.

.

Läs även


Kommentarer

2 Globetrotters
13 juni 2018 22:01

[…] Kaffestugan i Böda […]