2 Globetrotters

Reser med barn

Ölands bästa caféer

13 juni 2018
Linda

Öland är verkligen en sommarö! Vi som bor i Kalmar besöker såklart ön året runt men det är framförallt på sommaren som ön lever upp och det poppar upp restauranger, caféer och butiker i varje buske. Vi har såklart några favoriter och här är de som enligt oss är Ölands bästa caféer. Har du några fler som du tycker platsar på listan så får du gärna skriva en kommentar till inlägget så lovar vi att prova det caféet också om vi inte redan gjort det!

Ölands bästa caféer

Strandnära i Stora Frö

Det här är ett fantastiskt café som är öppet året runt. På sommaren är det öppet varje dag och även en del kvällar då de serverar middag. Boka långt i förväg är det som gäller för middagskvällarna då de är populära och blir fulla snabbt. Övriga året serveras fika, sallad, mackor, fina och goda bakverk. Vill du läsa mer så har vi skrivit ett helt inlägg om ett av Ölands bästa caféer här.

Mormors Stenugnsbageri i Stora rör

Vi är alltid på jakt efter den perfekta kardemummabullen! Och här finns en av de bästa vi har ätit, oftast är det strykande åtgång på dem så man kan få vänta en stund men sen kommer belöningen när man får en rykande varm bulle direkt från ugnen. Bageriet ligger i hamnen i Stora rör och använder sig av lokala och ekologiska råvaror. Förutom kardemummabullar har de några kakor, sallader och smörgåsar. De har sittplatser både ute och inne.

Kaffestugan i Böda

Har du tagit dig så här långt norrut på Öland så är du värd ett fikastopp! Här serveras riktigt goda pizzor och de har ett stort utbud av kakor, smörgåsar och bakverk. Vårt tips är att ta en pizza på plats och sedan köpa med sig några bullar till strandfika. De rostar kaffebönorna till kaffet i eget rosteri. Dessutom har de egentillverkad gelato. På övervåningen har de en mysig inrednings och presentbutik. Ja, som ni förstår är Kaffestugan väl värd ett besök.

Kaffestugan i Böda

Ölandschoklad i Färjestadens hamn

För några år sedan rustades hamnen i Färjestaden upp och nu är det riktigt mysigt där. Restauranger och caféer trängs på hamnplanen. Ett av de bästa ställena är Ölandschoklad. Där kan du äta enklare rätter, dricka ett glas vin eller smaka något chokladigt bakverk. Men det bästa av allt är deras glass. De gör den själv och det finns både gelato och sorbé. Har du fortfarande plats i magen efter glassen kan du köpa med dig några av deras praliner som tillverkas i Färjestaden. Har omnämnts i White guide.

Trädgårdsserveringen på Bo Pensionat i Vickleby

På Bos pensionat kan du äta goda middagar men det är trädgårdsserveringen som gör att det får en plats i det här inlägget. Vi besöker gärna Capellagården i Vickleby och köper deras egna kryddor och blommor och när trädgårdsserveringen är öppen blir det pricken över i:et! Trädgården är lummig och där kan du sätta dig tillrätta och njuta av lättare rätter och fika.

Läs även


Kommentarer

Rawan Alaswad
5 juli 2018 13:03

Jättebra tips Linda! Tack för det! Jag kommer att prova dem. ?
Trevlig sommar önskar jag till dig o din fina familj!?

Linda
16 juli 2018 19:36

Tack Rawan! Hoppas du kommer gilla böckerna. Trevlig sommar till dig och din familj!