2 Globetrotters

Reser med barn

Fireside brewery och bbq i Rälla på Öland

20 juni 2018
Linda

Fireside Brewery och bbq ligger i Rälla på Öland. Vi har länge pratat om att åka dit men det har inte blivit av förrän i lördags då vi bestämde oss för att det var dags att prova det. Det är så kul med såna udda ställen som poppar upp ute på landet, det krävs verkligen entusiaster för att det ska funka. Fireside är ett microbryggeri och förutom restaurang har de också ölprovningar och bryggkurser ibland. De långröker sitt kött på amerikanskt vis och det tar mellan 5-14 timmar att tillaga. Precis som på populära ställen i USA kan köttet ta slut. På Fireside använder de sig av ekved från Öland och serverar köttet med egengjorda såser.

Vi åker ju ofta till USA och älskar att äta på små bbq-ställen där det mest sitter locals i cowboyhattar. Om man bortser från cowboyhattarna så är det samma känsla på Fireside. Det känns genuint och det märks att de som driver det brinner för öl och bbq. På sant amerikanskt vis serveras maten på en bricka och det finns inga servetter men däremot en rulle hushållspapper på varje långbord. Det finns några olika rätter på menyn och vi valde en bbq-platter att dela på. Det var verkligen lagom för oss två men tjejen som tog beställningen berättade att det finns en och annan kund som äter en sån själv. På plattan fanns bringa, pulled pork, revben och god korv. Det serverades med picklad rödlök, pickles, cole slaw, hamburgerbröd, vita bönor, potatischips och några såser. Med fördel äts det med fingrarna men det finns också bestick att tillgå. Vi avslutade måltiden med chokladdoppade marsmallows som doppades i mörk choklad vid beställning. Mums!

BBQ-Platter

Jag är ingen öldrickare så jag kan tyvärr inte uttala mig om ölen men de har egenbryggt öl från 3,5% och uppåt. Något som såg spännande ut var en provbricka med 4 mindre glas med olika öl så att man kunde hitta sin favorit.

Kvällen vi besökte Fireside hade vi turen att det var ett livemusikuppträdande på utescenen. Det gjorde verkligen något extra för stämningen. Det finns sittplatser både ute, på verandan och inne. Just nu har de bara öppet på lördagar men under högsäsongen på sommaren har de öppet tisdag till lördag. Restaurangen är väldigt barnvänlig, speciellt trädgården där barnen kan roa sig själva en stund. Det enda minuset är myggen så nästa gång tar vi på oss långbyxor, för en nästa gång blir det garanterat.

Vilja med en marsmallow

Läs även