2 Globetrotters

Reser med barn

Regnskog och glaciärer

18 februari 2004
Magnus

Nu befinner vi oss i Queenstown pa Sydon. Vi trodde att vi skulle fatt ett par oroliga foraldramejl eftersom det tydligen rapporterats om svara ovader pa NZ i svenska medier, men icke! Vi kan iallafall lunga de som ar oroliga med att vi befinner oss pa den sodra on och har ar det lugnt, det ar pa Nordon som det ar riktigt ovader, det varsta pa femtio ar eller nagot sadant. Vi hade tur som akte over nar vi gjorde, dagen efter gick inte farjan och enligt uppgift gar den fortfarande inte! Igar sov vi pa ett vandrarhem i Haast. Pa vagen mellan Greymouth och Haast besokte vi en uppbyggd museistad, Shantytown, som sag ut som en gammal guldgravarstad och sedan stannade vi vid Franz Josef och Fox glaciarerna, de sydligaste glaciarerna i varlden! Linda hade ont i huvudet av sin forkylning men Magnus gick upp till Franz Josef glaciarens iskant. Fox glaciaren kunde man se pa hall sa den sag vi bada tva. Vi har fatt till var rutt ganska bra har pa Sydon sa att vi far med det mesta vi vill se, det enda vi nog inte kommer gora ar att flyga helikopter over glaciarerna, Mt Cook och Milford Sound, hade varit coolt men det kostar visst narmare tre tusen per person for ett par timmar! Gar inte riktigt ihop sig med var budget. Idag har vi tagit en promenad i regnskogen och sa har vi varit i Puzzle World i Wanaka. Jag kan gladja familjen Ahl med att Magnus nu for tiden uppskattar att aka vackra vagar och laser inte serietidningar i baksatet under tiden =) Vi beter oss som japaner och fotar hur mycket som helst, vi har redan fyllt bada minneskorten, men idag har vi brannt en cd sa nu kan vi borja plata igen!


Kommentarer

Pappa Johnny
18 februari 2004 18:32

Hej. Jag har inte så bra koll på vädret på andra sidan jorden så jag har inte haft möjlighet att oroa mig så mycket. Här pendlar temperaturen kring noll och är ganska lugnt och fint. Bra att ni kunnat bränna en CD så vi kan få se ännu mer bilder. Ha de så bra.

Emma
18 februari 2004 21:15

Hms, jag har också missat ovädret. Jag är väl så inne i tentapluggandet. 😉 Ingen rast, ingen ro. (eller okej, ganska många raster)

Ulrica (ulrica.mer.nu)
19 februari 2004 11:38

Wow, vad härligt allt låter! Hoppas ni även fortsättningsvis får njuta av er semester tillsammans! Många kramar från snöiga Norrbotten!

Nicke Capitex
19 februari 2004 11:55

Tjena Magnus & Linda

Skönt att ni är på södra sidan, man blev ju lite orolig när man hörde vilket oväder det var där nere… rocka loss! /Nicke