2 Globetrotters

Reser med barn

Hoi An

20 november 2004
Magnus

Nu är vi i staden Hoi An i typ mitten av Vietnam. En ganska liten stad men dock en riktig turistmagnet vilket märks på utbudet här. Det kryllar av små shoppar där man kan sy upp kläder och det har vi också tänkt göra framöver. Förmodligen stannar vi här ett tag, stan är väldigt mysig om än möjligtvis lite väl exploaterad. Vi kom hit idag med buss från Hue. Man kan väl säga att vi tröttnade på Hue ganska snabbt, dels för att vädret var ganska kass (regnigt och mulet). Vi åkte dock på en bussutflykt från Hue till Vinh Moc där man fick gå ner i Vinh Moc-tunnlarna som nordvietnameserna använde under kriget. Egentligen var det tänkt som en heldagsutflykt men Linda åkte på nån magåkomma (förmodligen efter att ha ätit nåt olämpligt) så vi åkte tillbaka till Hue efter halva dagen. Den turen blev en upplevelse i sig, vi fick åka med en minibuss full med vietnameser och ingen tycktes tala någon engelska. Full trodde vi i alla fall att den var när vi åkte, under resans gång plockade dom upp i alla fall fem pers till som stuvades in lite här och där. Emellanåt saktade dom ner och påsar och paket slängdes av eller plockades upp av olika personer vid vägkanten. Avancerad logistik.


Kommentarer

Lisa
21 november 2004 13:57

ja, gratulerar till förlovningen (lite sent men ändå). trodde nästan det skulle ske på den här resan, och ser man på…men gifta er får ni allt göra hemma!

Syster Emma
21 november 2004 14:44

Två IKEA-fåtöljer till torpet och dörrmatta och julklappspapper till mig. Har köpt påslakan (dock inte på IKEA) som ska matcha våra nya tapeter i sovrummet, så nu måste vi snart tapetsera. :))

Syster Emma
21 november 2004 14:44

(Det gäller att ta saker i rätt ordning menar jag.)