2 Globetrotters

Reser med barn

Nationaldagsfirande i Jefferson

6 juli 2016
Magnus

När vi korsade Mississippifloden korsade vi även gränsen till Arkansas vilket också innebar att vi besökte vår 25:e delstat. Vi har alltså nu satt våra fötter i hälften av USA:s delstater. En natt förärade vi Arkansas med och ett besök i huvudstaden Little Rock.

 

Igår var det den 4 juli, den dagen spenderade vi i en liten stad i östra Texas som heter Jefferson. Det var en minst sagt kul upplevelse att få vara mitt i händelsernas centrum på nationaldagen i en amerikansk småstad där alla verkar känna alla. Det var barnparad, pajauktion, hemgjord-glass-tävling, badanksrace(!) och ett stort fyrverkeri. Och så var det patriotiskt naturligtvis. När nationalsången framfördes och hela stan stod med handen på hjärtat och blicken mot den amerikanska flaggan stod vi mitt i alltihop och kände oss en smula malplacerade.

Cirka 20 minuters bilfärd från Jefferson, nära gränsen till Louisiana, ligger en liten ort med det coola namnet “Uncertain”. Härifrån kan man åka båt ut på sjön Caddo Lake som erbjuder en ganska unik naturupplevelse. Det gjorde vi idag på förmiddagen.

Läs även


Kommentarer

Faster Emma
6 juli 2016 20:33

Så mäktigt att få uppleva 4 juli på ett sånt ställe – kändes det lite som att befinna sig i Stars Hollow?

Magnus
7 juli 2016 02:25

Ja, det var lite Stars Hollow. Borgmästaren satt med och budade i pajauktionen!