2 Globetrotters

Reser med barn

Sanibel Island

2 juli 2018
Magnus

Från vårt mysiga B&B i Fort Myers på Floridas västkust gjorde vi igår en utflykt till närliggande Sanibel Island. När vi researchade Floridas västkust var detta ett ställe som, tillsammans med några andra, verkade stå ut lite. Vi blev inte besvikna.

Från centrala Fort Myers tar bilresan till Sanibel ca en halvtimme. Föga förvånande finns en vägtull för att ta sig ut till ön, hela $6 kostar det att åka över bron (dock ingen avgift på tillbakavägen). På Sanibel finns flera stränder, vi valde att åka till Lighthouse Beach, längst österut, som också är den närmaste stranden att ta sig till. Bilar man i Florida med mycket motorvägar och mycket trafik är det ett skönt avbrott att komma ut till ett ställe som detta. Tempot är lugnare och vägarna mindre. Sanibel är också ett ställe som lämpar sig att utforska på cykel. Cyklar finns att hyra och cykelvägar löper parallellt med huvudvägarna på hela ön.

Vid Lighthouse Beach finns en liten parkeringsplats där vi parkerade till en kostnad av $5 i timmen. Något som är speciellt med stränderna här är att det finns väldigt mycket snäckor. Kombinationen bada och leta snäckor håller åtminstone våra barn sysselsatta ett tag och vi hade några mycket härliga timmar här.

Toaletter finns i närheten, dock inga andra faciliteter. En bra idé är alltså att ha med dricka, nåt att äta och ett parasoll. Vi hade turen att få låna både strandhanddukar och ett parasoll av dom vi bodde hos i Fort Myers. I annat fall hade ett alternativ kunnat vara att besöka Walmart och införskaffa både proviant och parasoll.

När vi kände oss klara med stranden fyllde vi bilen med våra snäckfynd och körde ca 3 minuter till Pinocchios Italian Icecream. Hemmagjord glass som smakade ljuvligt efter några timmar i solen.

Läs även