2 Globetrotters

Reser med barn

Bila genom Everglades

11 juli 2018
Magnus

Nu börjar vi närma oss slutspurten på vår roadtrip genom Florida. Florida är egentligen inte alls mitt favoritresmål i USA, jag som lockas av de mer glesbefolkade områdena. Ändå är det fjärde gången vi är här. Det är ju ändå så att det finns saker att göra här, inte minst när man reser med barn.

Två besöksmål som jag dock sett fram mot mycket på den här resan, som vi inte fått med på våra tidigare besök i Florida, är Everglades och The Keys.

På väg från västkusten mot The Keys bilade vi genom Everglades, följer man bara US-41 kommer man in i det som kallas Big Cypress National Preserve och som är en del av Everglades. Vi stannade till på Big Cypress Swamp Welcome Center som dyker upp på höger sida. Här finns en liten shop och möjlighet att få information och kartor. Knappt sju kilometer senare stannade vi till vid HP Williams Roadside Park. Egentligen bara en liten parkeringsplats och en träbro längs vattnet men här fick vi för första gången syn på dom – alligatorerna.

Ytterligare drygt en och en halv mil senare, vid Monroe Station, svängde vi höger in på Loop Road. En grusväg där man har tät vegetation och träskmark betydligt närmare omkring sig på sidorna av bilen och inte minst – alligatorer överallt. Så fort vi kom till en glänta i vegetationen stannade vi och tittade ut. Nästan varje gång fick vi syn på en alligator liggandes eller simmandes i vattnet. Även om vi inte såg dom kunde vi höra dom på båda sidor om vägen inne i träsket, vi hade lärt oss på besökscentret vilket läte alligatorer har. Att få se exotiska djur i vilt tillstånd är alltid en höjdpunkt på varje resa, det är hela familjen överens om.

Inte så farligt som det låter

Drygt fyra mil senare ansluter Loop Road till US-41 igen, längs vägen här finns mängder med firmor som erbjuder utflykter med airboat. Vi nöjde oss med att se Everglades från bilfönstret och är det den huvudsakliga invånaren här man är intresserad av så duger det utmärkt.

Läs även