2 Globetrotters

Reser med barn

Bästa glassen i Kalmar

18 juli 2018
Linda

När det är så här varmt är ju glass ett måste för att svalka sig lite. Men var finns då den bästa glassen i Kalmar? Vi gillar verkligen glass i den här familjen så vi har provat de flesta ställena i Kalmar. Här är våra favoriter:

Johannas choklad

Johannas choklad är ett litet café som ligger på gågatan på väg ner mot Baronen. Här finns massor av gott! Praliner, bakelser och choklad i alla möjliga former och smaker. På sommaren har de även glass. Allt görs i butiken och av äkta råvaror och smakerna varierar från vecka till vecka men några exempel är mangosorbet, hallonsorbet, rabarbersorbet, lakrits, choklad och vanilj. Du bestämmer storlek på bägaren och sedan får du ta hur många sorter du vill i samma bägare. Perfekt när man vill smaka alla!

Glassbussen

Glassbussen är en gammal ombyggd dubbeldäckare från London som säljer fantastisk hemmagjord gelato. Bussen har stått i Karlskrona innan men sedan några år står den i Kalmar under somrarna. Den står placerad i Vattentornsparken precis bredvid vattnet och en av Kalmars nyaste lekplatser. Perfekt att kombinera lek med god gelato!

Le Croissant

Tidigare var det Barista som låg här men sedan januari 2020 finns här istället det franskinspirerade caféet, Le Croissant. Här serveras glass från Ben & Jerry’s. Ben & Jerry’s gör ju bara så god glass! Förutom att de har riktigt bra glass så står företaget upp för bra värderingar. Kan det bli bättre?!

I caféet finns också smörgåsar, fika och mat. Det ligger precis vid Larmtorget så soliga dagar kan man sitta utomhus och titta på alla som går förbi.

Kalmar parkgolf

Lejonet och Björnens glass säljs på ett café vid Kalmar parkgolf som ligger nära stationen. Glassen från Lejonet och Björnen görs i Göteborg och är helt utan färgämnen, med äkta råvaror. Passa på att ta en glass och spela minigolf.

De här fyra ställena äter vi helst glass på. Var tycker du den bästa glassen i Kalmar finns?

Läs även


Kommentarer

2 Globetrotters
6 december 2020 20:30

[…] Du kan också läsa om Kalmars bästa glass här! […]