2 Globetrotters

Reser med barn

Ölandstips – Ölands bästa restauranger

24 juli 2019
Linda

Ölandstips, del 2 innehåller våra tips på Ölands bästa restauranger. Öland lever verkligen upp på sommaren. Det finns hur många bra ställen som helst att äta på. Några av våra favoriter följer här.

Ölands bästa restauranger

I Färjestadens hamn finns det numera flera bra ställen och det är också mysigt att strosa runt där och kanske till och med ta ett kvällsdopp. Här ligger dessutom några av Ölands bästa restauranger. Färjan Dessi går mellan Kalmar och Färjestadens hamn, så det kan också bli en mysig utflykt av middagsbesöket.

Sea salt kitchen

har legat här ganska många år nu. De serverar bra och god mat och på sommarkvällarna har de även livemusik ibland. Sittplatser finns både inne och ute. Ingen bordsbokning. Nytt för i år är en proseccobar på uteserveringen. De har ingen speciell barnmeny men flera av rätterna går att få i barnportion.

Ölands choklad

ligger på samma ställe som Sea salt och även här finns det en uteservering. De har såklart handgjord choklad i många olika former och de gör även sin egen fantastiskt goda gelato och sorbet. Caféet har fullständiga rättigheter så de säljer också alkoholhaltiga drycker här. De har också en del mat som charktallrik, sallader och soppor. Ibland har de grill ute på uteserveringen.

BBQ-Platter på Fire side brewery and bbq.

Fireside brewery and bbq

ligger i Rälla så det behövs bil för att ta sig hit. Men det är ett lite annorlunda matställe inspirerat av amerikanska bbq-restauranger. Vi har skrivit mer om det här.

Rällapaviljongen

är en gammal danspark som nu innehåller en restaurang dit gäster vallfärdar. Många amerikanska bilar brukar stå parkerade utanför. Allt är i lite rockabilly-stil och maten är väldigt prisvärd. Men hit går man mer för miljön och stämningen. Passar utmärkt med barn.

Lammet och grisen

ligger långt norrut på Öland, nära Löttorp. Restaurangen har femtioårsjubileum i år. De helgrillar gris och lamm i restaurangen och så står kockar och skär upp de delarna du vill ha. Det finns också en stor buffé av såser, tillbehör och sallader. Dessutom finns det lite varma tillbehör i form av potatisgratäng, bakad potatis och grönsaker.

Vuxna betalar 399 och då ingår all mat. Barn från 3 år kostar 17 kr/ år. Dryck tillkommer om man vill dricka något annat än vatten. Det är ofta trubadurunderhållning kvällstid och stannar man kvar sent blir det ibland dans och lite festligt när borden flyttas undan. Ett måste är att boka bord i god tid. Efter maten kan man gå upp på terrassen med utsikt över alvaret och ta en drink eller en kaffe medan solen går ner. Säg gärna till vid bokningen att du vill ta med vagn in eller behöver barnstol så fixar de det.

Strandnära eco café

i Stora Frö har öppet hela året men under somrarna serverar de även riktigt god middag. Det är populärt så det gäller att boka bord i tid. Vi har skrivit mer om Strandnära här.

Restaurang Öland

ligger på Ekerums golf & resort och har fin utsikt över golfbanan och landskapet. Vi satt utomhus när vi besökte restaurangen och det var mysigt. Bra mat och de serverar bland annat lokala Kackelbryggeriets öl. Finns barnmeny och dagtid har de en billigare bistromeny.

kaffestugan i Böda. En av Ölands bästa restauranger.

Kaffestugan

i Böda är egentligen mer ett café men serverar fantastiska pizzor. Läs mer här.

Norrings creperi

i Borgholm är verkligen en favorit. Och de har öppet en stor del av året vilket gör att vi har ätit där ganska många gånger nu. De har både galetter och söta crepes och dessutom är ägarna väldigt trevliga. Läs mer här.

Har du något mer tips på restauranger på Öland? Dela gärna med dig!

Läs även