2 Globetrotters

Reser med barn

Om oss

Vi som kallar oss “2 Globetrotters” heter egentligen Magnus och Linda. I mer än 15 år har mycket av vår tid och våra pengar lagts på att resa runt jorden. Sen våra två döttrar, nu 11 och 14 år gamla, kom till världen hänger även de med på de flesta av våra resor.

När vi inte reser har vi alldeles vanliga jobb.

 

Linda jobbar som lärare och lär ut bland annat ut svenska till nyanlända vuxna. Vilket är ett perfekt sätt att kombinera lärarrollen med nyfikenheten på andra kulturer. Det är hon som uppdaterar våra sociala medier och skriver de flesta inläggen här på bloggen.

 

Magnus jobbar som systemutvecklare, vilket kommer väl till pass i bloggen. Det är nästan omöjligt att se honom utan en kamera över axeln när vi är på resa och det är han som tagit de flesta av bilderna vi lägger upp.

 

Vilja går i sjuan och är vår läslus. Hon älskar fantasyböcker och att spela teater. Men allra mest gillar hon att spela datorspel och vår katt. Hon är också bra på världens flaggor.

 

Signe går i klass 4 och är sällan stilla. Hon älskar att dansa, träna cirkus, shoppa och har alltid något nytt pyssel på gång. Hennes senaste intressen är att skejta och spela fotboll. 

När vi skulle få vår första dotter sa många runt omkring oss att det var tur  att vi redan rest så mycket eftersom det inte skulle gå att ta med barn på våra resor. Det känns skönt att visa att det faktiskt går att resa lika bra med barnen som innan. Att resa med barnen tillför dessutom en annan dimension till resandet. De ser och fokuserar ofta på helt andra saker än vad vi gör. Att se världen tillsammans med barnen och genom deras ögon är fantastiskt.

Vi älskar att åka på road trips och därför har det blivit många resor till USA. På vår gemensamma bucket list står att besöka alla 50 delstater, hittills har vi besökt 36. Eftersom vi bor på en av Sveriges vackraste sommarplatser så besöker vi också ofta våra omgivningar här i Kalmar och på Öland. Resor behöver inte alltid vara långt bort för att vara betydelsefulla och minnesvärda.

Vi reser oftast tillsammans som familj men det händer också att vi reser med syskon eller vänner. Ibland reser hela familjen och ibland reser en förälder med ett av barnen. Det händer även att vi föräldrar reser utan barn. Alla de här resorna har en plats i bloggen. Allra oftast bokar vi allt själva, från boende och hyrbil till alla biljetter. Det är något vi gärna vill inspirera andra familjer till. Vi har också upptäckt att det är smidigt att spara ihop poäng och flyga gratis i business class med SAS. Det är också något vi gärna delar med oss av här i bloggen. Bra tips är till för att delas!

Kontakta oss

Om du vill veta mer om oss eller kontakta oss för ett eventuellt samarbete så är du välkommen att skriva till linda.bjork@2globetrotters.se.

Vi skriver alltid ärligt om platser vi besöker och hur vi upplever saker. Därför är vi restriktiva med samarbeten, det är viktigt att de passar in i vårt koncept. Men om du har en idé eller vill föreslå ett samarbete så får du gärna höra av dig så kan vi säkert sy ihop något tillsammans!

We use the name “2 globetrotters” but we are a family of 4 now. For 15 years, most of our time and money have been spent on traveling. When our first daughter was to arrive, many people around us said it was good we already had travelled so much since we wouldn’t be able to do that with kids. We proved them wrong. Traveling with kids is different but it’s still good, they see and focus on many things we don’t. Seeing the world through the eyes of a child is pretty amazing.