2 Globetrotters

Reser med barn

Bästa glassen i Kalmar

18 juli 2018
Linda

När det är så här varmt är ju glass ett måste för att svalka sig lite. Men var finns då den bästa glassen i Kalmar? Vi gillar verkligen glass i den här familjen så vi har provat de flesta ställena i Kalmar. Här är våra favoriter:

Johannas choklad

Johannas choklad är ett litet café som ligger på gågatan på väg ner mot Baronen. Här finns massor av gott! Praliner, bakelser och choklad i alla möjliga former och smaker. På sommaren har de även glass. Allt görs i butiken och av äkta råvaror och smakerna varierar från vecka till vecka men några exempel är mangosorbet, hallonsorbet, rabarbersorbet, lakrits, choklad och vanilj. Du bestämmer storlek på bägaren och sedan får du ta hur många sorter du vill i samma bägare. Perfekt när man vill smaka alla!

Glassbussen

Glassbussen är en gammal ombyggd dubbeldäckare från London som säljer fantastisk hemmagjord gelato. Bussen har stått i Karlskrona innan och i år står den alltså i Kalmar över sommaren. Den står placerad i Vattentornsparken precis bredvid vattnet och en av Kalmars nyaste lekplatser.

Ben & Jerry’s

Ben & Jerry’s gör ju bara så god glass! Dessutom har de riktigt god mjukglass. I caféet finns också smörgåsar och fika och det ligger precis vid Larmtorget så soliga dagar kan man sitta utomhus och titta på alla som går förbi. Förutom att de har riktigt bra glass så står de upp för bra värderingar. Kan det bli bättre?!

Lejonet & Björnen


Lejonet och Björnens
glass säljs på ett litet nyöppnat pop-up glasscafé i Kalmar. Det kommer bara vara öppet över sommarmånaderna till en början. Glassen från Lejonet och Björnen görs i Göteborg och helt utan färgämnen och bara med äkta råvaror. Caféet ligger på gågatan mitt på Kvarnholmen.

De här fyra ställena äter vi helst glass på. Var tycker du den bästa glassen i Kalmar finns?