2 Globetrotters

Reser med barn

Strandnära – ett smultronställe på Öland

28 mars 2017
Linda

När jag var liten så var Öland lika med semester. Vi åkte dit några gånger varje år och badade. Mina minnen därifrån innefattar salta bad, varm sand, picknick på stranden i solnedgången, marknader, butterkaka, barndomsbästisens sommarhus och mängder av glass.

Nu bor vi så nära Öland och åker dit även andra årstider och det är verkligen något speciellt med ön. Ett av mina favoritcaféer som har öppet året runt är Strandnära. De är numera även med i White guide. De driver ett ekologiskt B&B och hostel och på sommaren har de även restaurang. Vill man äta där måste man dock boka väldigt tidigt, alla kvällar blir uppbokade tidigt på sommaren.

Strandnära ligger i den lilla byn Stora Frö, cirka 15 minuter med bil från bron. I byn finns även en keramikverkstad och en loppis som är väl värda att besöka.

Läs även


Kommentarer

2 Globetrotters
13 juni 2018 13:55

[…] Det här är ett fantastiskt café som är öppet året runt. På sommaren är det öppet varje dag och även en del kvällar då de serverar middag. Boka långt i förväg är det som gäller för middagskvällarna då de är populära och blir fulla snabbt. Övriga året serveras fika, sallad, mackor, fina och goda bakverk. Vill du läsa mer så har vi skrivit ett helt inlägg om ett av Ölands bästa caféer här. […]